Giro Chronicle (+mips) MTB helm review 29-10-2018 In de laatste jaren is de beschermende gear voor fietsers en mountainbikers alleen maar beter en veiliger geworden. Een betere bescherming van het hoofd door middel van de meest state-of-the-art veiligheidsinnovaties staan hoog in het vaandel in [...] Brede voet? Brede fietsschoen! 16-04-2018 Confession: Wielrenschoenen zijn over het algemeen eigenlijk veel te smal voor de gemiddelde voet. Toch blijft iedereen maar stug te smalle fietsschoenen kopen, puur vanwege het esthetische effect. Een wielrenschoen moet namelijk mooi en slank zi[...]
Shimano PD-R550 pedalen - Review & ervaringen 25-08-2017 Elke beginnende racefiets eigenaar krijgt ermee te maken. welke pedalen monteer je op je racefiets. Deze worden namelijk niet standaard bij je racefiets geleverd en zul je apart erbij moeten kopen. Voor deze review hebben we een populaire set get[...] Giro Savant Review - De populaire instap fietshelm 27-07-2017 De instap fietshelmen van het merk Giro zijn erg populair en er lijkt geen ander merk tegenop te kunnen. Eén van de modellen is de Giro Savant, een model dat van veel fietsers de favoriet is. Maar waarom? Van online fietsenwinkel Bikester [...] Wielerkleding - FAQ & kooptips racefiets kleding 20-03-2017 Wanneer je begint met wielrennen, dan is een wieleroutfit een van de eerst zaken die je aanschaft. Een gewoon shirt en sportbroek zijn niet comfortabel om mee te fietsen, dus een wieleroutfit is dan ook geen overbodige luxe. Wanneer je (voor het [...] Ketting schoonmaken en vervangen 02-01-2017 De ketting is een belangrijk onderdeel van je fiets. Zonder ketting zul je namelijk niet ver komen! Het is dan ook van groot belang om dit onderdeel goed schoon te houden en op het juiste moment te vervangen. We vertellen je graag hoe dit in zijn[...]
Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Innovatie en technologie

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de fietswereld met onze artikelen over technologische innovaties in fietskleding en accessoires. We zoeken hier uit hoe nieuwe materialen en ontwerpen je prestaties kunnen verbeteren, je comfort kunnen verhogen en je veiligheid op de weg of de trail kunnen verbeteren.

Koopgidsen en reviews

Via onze koopgidsen en reviews onderzoeken we de vele mogelijkheden die beschikbaar zijn op de markt. Van helmen en handschoenen tot jassen en fietsbroeken. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt om een goede aankoopbeslissing te nemen.

Tips en adviezen

Leer van de ervaringen van onze experts en medefietsers door tips en adviezen die je helpen het meeste uit je fietskleding en accessoires te halen. Ook voor advies over de beste kleding voor verschillende weersomstandigheden. Of hoe je je accessoires het beste kunt onderhouden. Hier vind je een schat aan praktische informatie!

Veiligheid en onderhoud

De juiste fietskleding en accessoires zijn ook belangrijk voor je veiligheid. Lees hier hoe je jouw risico op ongelukken kunt verlagen door slimme keuzes te maken in je uitrusting. Lees ook over hoe je jouw kleding en accessoires in topconditie houdt met handige onderhoudstips.

Met regelmatige updates en een steeds groeiend aantal artikelen is het fietskleding en accessoires blog van Wielermagazine jouw bron voor alles wat met fietskleding en accessoires te maken heeft. Blijf op de hoogte, blijf veilig en geniet vooral van je rit!