Aantal lumen

Doorgaans wordt er een aantal lumen weergegeven bij fietsverlichting. Dit kan variëren van 100 tot zelfs wel 10.000 lumen! Dit geeft dus aan hoe groot de lichtsterkte is van de lamp. Hoeveel lumen jij nodig hebt, is afhankelijk van jouw behoefte. Tour je met jouw racefiets vaker door een verlichte omgeving, zoals een stad of dorp, heb je minder lumen nodig. Fiets je echter regelmatig door het buitengebied dan raden we je aan een wat krachtigere lamp te nemen, zoals bijvoorbeeld de BEAM XL 1.500 van Lightyourbike.

Accuduur van de racefiets verlichting

De regel is doorgaans: hoe krachtiger de lamp, hoe korter de accuduur! Hier dien je dan ook rekening mee te houden tijdens de aanschaf, én het gebruik van je verlichting. De racefiets verlichting van Lightyourbike is daarom in te stellen in meerdere standen. Zo kan jij het licht en de accuduur gebruiken wanneer jij dat nodig hebt, en kom je niet zomaar met een lege accu te staan!

Oplaadbare verlichting racefiets

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk topic, en dat is bij fietsverlichting niet anders. Daarom is het belangrijk om te gaan voor oplaadbare fietsverlichting. De levensduur hiervan is een stuk langer, je hoeft geen batterijen te wisselen en nog een bijkomend voordeel (in tegenstelling tot fietsverlichting op batterijen, is dat het licht niet afzwakt, naarmate de lamp langer aan staan.

Heb je een lamp gevonden waarbij deze drie boxen afgevinkt zijn? Dan heb jij jouw perfecte fietsverlichting voor je racefiets gevonden!  

Terug naar Tech