Wat vraagt wielrennen van je lichaam?

Als je een flink stuk gefietst hebt, voel je je moe en voldaan. Je hart, je longen en je bloedvaten hebben op topniveau mogen presteren. Je voelt dat je je spieren goed aan het werk hebt gezet en misschien voelen je gewrichten wat vermoeid. Wielrennen vraagt nogal wat van je lichaam en dus doe je alles om je lijf in een goede conditie te houden. Voldoende drinken, voldoende rust en een uitgebalanceerd dieet met koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitamines. Je bent gewend om dit alles uit je dagelijkse voeding te halen. In principe is dat ook voldoende. Toch kunnen voedingssupplementen als multivitamine en Vitamine D3 capsules je net ietsje meer geven, waardoor je beter presteert en sneller herstelt.

Vitamine D3 capsules om nog beter te presteren

Vitamine D is het enige vitamine dat je lichaam in principe zelf kan maken. Echter, vaak is dit net niet genoeg. Vitamine D wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht. Mensen die vrijwel nooit buiten komen en geen optimaal dieet nuttigen, kunnen een gebrek aan vitamine D krijgen. Dit staat bekend als de Engelse ziekte en kwam in de 19de eeuw regelmatig voor. Het uit zich in een slechte botontwikkeling en broze botten. Als je wilt presteren als wielrenner, heb je goede botten nodig, waaraan je spieren zich optimaal kunnen hechten. Vitamine D3 capsules zorgen voor goede botontwikkeling, sterke spieren en geven ook een boost aan je lichaamsafweer. Vitamine D3 capsules komen vooral van pas tijdens de wintermaanden, als het aantal zonne-uren afneemt en daarmee ook je natuurlijke aanmaak vermindert.

Multivitamine om nooit tegen tekorten aan te lopen

Ken je alle vitamines die je lichaam nodig heeft en weet je zeker dat je ze allemaal in je voeding terugvindt? Neem het zekere voor het onzekere en voeg multivitamine aan je sportvoeding toe. Dan weet je zeker dat je nooit een tekort zult krijgen. Bovendien zijn goede multivitaminepreparaten ook verrijkt met noodzakelijke mineralen en spoorelementen.

Wanneer extra ondersteuning van Vitamine D3 capsules of multivitamine?

Je kunt een extra behoefte aan vitamines ervaren als je bezig bent met intensieve training, maar ook met een herstelprogramma na blessure, ziekte of ongeval. Je lichaam kan dan de extra ondersteuning van multivitamine en Vitamine D3 capsules goed gebruiken. Multivitamine en Vitamine D3 capsules van goede en continue kwaliteit kun je bij veel betrouwbare online leveranciers van voedingssupplementen kopen.  

Terug naar Voeding