Fietsen door Noord-Hollandse duinen

Als iets uniek is dan zijn het wel de duinen in Nederland. En in Noord-Holland volg je prachtige fietsroutes waar je tijdens je toertocht van een spetterend uitzicht geniet. Waan je tussen de zanderige heuvellandschappen en kijk uit over de zee. Je kunt je route overal in Callantsoog starten, en zo bijvoorbeeld langs de kust naar boven fietsen richting Groote Keeten en Julianadorp. Wanneer je het Landal Beach Resort Ooghduyne bereikt kun je rechtsaf het binnenland in, om vervolgens een ommekeer te maken terug naar Callantsoog.

Wielrennen in Schoorlse Duinen

Je kunt vanuit Callantsoog ook de andere kant op fietsen, richting de Schoorlse Duinen. Dat is ongeveer 15 kilometer. Deze prachtige omgeving begint al bij het dorpje ‘Groet’. Daarna begint het vijf kilometer brede duingebied waarin je zelfs de hoogste duin van Nederland vindt, van 55,4 meter hoog. In het voorjaar geniet je er van bloeiende bollenvelden. Een groot voordeel aan de route naar de Schoorlse Duinen is dat je vaak weinig verkeer treft. Geen vrachtwagens of enorme druktes, en brede fietspaden waar je de wat tragere fietsers gemakkelijk kunt passeren.

Wandelen en wielrennen combineren

Wie gek is op zowel fietsen als wandelen die zit goed met deze route! De route start in het net onder Callantsoog gelegen Petten, maar kan natuurlijk ook op een andere plek gestart worden. Je fiets door Abtskolk & De Putten, een natuurgebied in de polder dat is drooggelegd aan het einde van de 16e eeuw. Verwacht veel uniek grasland. Daarna wijk je uit naar natuurgebied Het Zwanenwater in Callantsoog. Dit bijzondere natuurgebied heeft de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Fietsen is hier helaas niet toegestaan (je kunt er wel langs af), maar je kunt hier uitstekend wandelen en genieten van de rust en het adembenemende uitzicht. Perfect dus als je wielrennen en wandelen wilt combineren!

Meerdere dagen fietsen aan de kust

Genoeg fietsroutes in omgeving Callantsoog. Wie alles wil ontdekken en niet in de buurt woont, die kan het beste een huisje aan de kust boeken in dit gebied. Een perfecte uitvalsbasis om lekker op pad te gaan. En als je een dagje wilt bijkomen dan plof je lekker neer op het strand of in een van de strandtenten. Zo wissel je je dagen lekker af met sportief bezig zijn en relaxen. Wij zeggen doen!

Wielrennen of mountainbiken op Texel

Als je meerdere dagen in Callantsoog of omgeving verblijft, dan hebben we nog een extra fietstip voor je in petto. Wat dacht je van wielrennen of mountainbiken op een van onze Waddeneilanden? Vanuit Callantsoog is het zo’n 20 kilometer naar Den Helder, waar je de veerboot naar Texel pakt. Voor €5,- neem je de fiets mee op de boot en ontdek je de prachtige omgeving van dit bijzondere eiland. Al zin gekregen om te gaan? Pak je fiets en navigatiesysteem in en maak er een mooi avontuur van. Veel plezier!

Terug naar Nieuws