Grand Départ in Italië

In een historische wending begint de Tour de France van 2024 in het schitterende Italië. Dit is een echte primeur voor de race. De openingsritten vinden plaats in het o-zo-geweldige landschap van Toscane, met zijn betoverende vergezichten en uitdagende beklimmingen die de renners flink zullen testen. Van Florence tot Rimini, deze Italiaanse start belooft een spectaculaire opening van de beroemde wielerwedstrijd te worden.

Uitdagend parcours

Het parcours van de Tour de France 2024 biedt voor elk wat wils: het daagt zowel de klimmers als de sprinters uit met een combinatie van bergetappes, vlakke ritten en individuele tijdritten. Na de start in Italië trekken de renners door Frankrijk, waar ze gravelwegen, steile bergpassen en legendarische beklimmingen zoals de Col du Galibier en de Col de la Bonette zullen trotseren. Met in totaal 21 etappes wordt het parcours van 2024 een echte krachtproef voor de deelnemers.

Titelverdedigers en topfavorieten

Na twee opeenvolgende overwinningen in 2022 en 2023 keert Jonas Vingegaard terug naar de Tour de France van 2024 om zijn titel te verdedigen. De Deense wielrenner, uitkomend voor Team Jumbo-Visma, mikt op een historische derde zege op rij. Hij zal echter sterke tegenstand ondervinden van topfavorieten als Tadej Pogacar en Primoz Roglic, die beiden vastbesloten zijn om de gele trui te bemachtigen. Met een mix van ervaren kampioenen en veelbelovende nieuwe talenten, belooft de strijd om de overwinning in 2024 een van de felste ooit te worden in de Tour de France.

Hoe kun je naar de Tour de France kijken?

Als je de Tour de France van 2024 van dichtbij wilt volgen, zijn er genoeg opties. De race wordt wereldwijd uitgezonden op verschillende tv-zenders zoals NPO, VRT, Eurosport en Discovery+. Ook kun je de actie live streamen via online platforms en sport-apps zoals NLZIET. En natuurlijk kun je ook via diverse wielernieuws sites de koers volgen. Dus of je nu thuis bent of onderweg, je kunt altijd genieten van de spanning de Tour!

Een historische afsluiting

De Tour de France van 2024 sluit af in de schitterende stad Nice, wat een primeur is voor de race. Na drie weken vol intense competitie en zware etappes eindigen de renners hun tocht met een spannende tijdrit door de pittoreske straten van Monaco, met Nice als eindpunt. Met de gele trui binnen bereik zullen de wielrenners alles geven om als eerste over de finishlijn te komen en hun plek in de geschiedenis van de Tour de France veilig te stellen.

Terug naar Nieuws