InhoudStrava
Cyclemeter
Bike Doctor
Buienalarm
Maps 3D

Strava

De Strava app is zeer geliefd onder de fanatieke wielrenners. De fietsapplicatie biedt de kans om de prestaties bij te houden en te delen met vrienden en familie. Je kan precies terugvinden waar jij hebt gefietst, maar ook de snelheid. Vervolgens is het mogelijk om de prestaties te vergelijken met andere gebruikers van de Strava app. Het zorgt ook voor wat competitiviteit. Er is zelfs een ranglijst beschikbaar en de gemiddelde snelheid zal ook worden opgeslagen. Eventuele geklommen meters zijn eveneens terug te lezen.

De applicatie kan eenvoudig worden gedownload op een navigatiesysteem of een fietscomputertje. Mocht dat niet lukken, dan is het altijd nog mogelijk om de Strava applicatie te downloaden op jouw smartphone.

Cyclemeter

De Cyclemeter applicatie is zeer geschikt voor de doorgewinterde wielrenner. De app is trouwens ook ideaal voor de beginnende sporter. De effectieve app kan meer dan 250 verschillende statistieken bijhouden. iPhone-gebruikers kunnen tijdens het fietsen met behulp van Siri de statistieken opvragen. Dat is handig, bijvoorbeeld wanneer jij graag jouw exacte snelheid wilt weten. Daarnaast is het mogelijk om ‘live tracking’ te activeren, zodat het thuisfront precies kan zien waar jij bent. Dat zorgt voor een veilig gevoel. De Cyclemeter app is gratis, maar er zijn nog wel enkele in-app aankopen beschikbaar.

Bike Doctor

De Bike Doctor applicatie mag absoluut niet ontbreken op de smartphone. Iedereen heeft wel eens pech op de fiets. De ketting is eraf gesprongen, een band is lek of je krijgt last van een ander probleempje. De Bike Doctor app biedt dan de helpende hand. In de applicatie krijgt de fietser hulp bij het oplossen van het probleem. Dankzij het handige stappenplan en de afbeeldingen kan iedereen zijn probleem eigenhand oplossen. De Bike Doctor app kost slechts 3,40 euro en is dus een stuk goedkoper dan een reparatie bij een fietsenwinkel.

Buienalarm

Als je gaat wielrennen dan wil je natuurlijk wel dat het weer een beetje meezit. Het is nooit leuk om verrast te worden door een regenbui of onweer. De Buienradar applicatie mag dan ook beslist niet ontbreken op jouw smartphone. Check de grafiek en bekijk of er regen opkomst is. De Buienradar applicatie beschikt over een zeer nauwkeurige 3-uursverwachting, maar ook een handige 24-uursverwachting. De regen zal zelfs worden aangegeven in hoeveelheid, wat ook handig is om te weten. De Buienradar applicatie is helemaal gratis en zeker handig voor de echte wielrenner.

Maps 3D

De fietser en de wandelaar kan de Maps 3D applicatie goed gebruiken. De app geeft de gebruiker de kans om routes uit te stippelen. Het mooie is dat de routes ook kunnen worden opgeslagen voor offline-gebruik. Er worden zelfs hoogteverschillen aangegeven. Het is ook mogelijk om de fietsroutes van andere gebruikers te bestuderen, dat scheelt veel tijd. De route kan ook worden opgenomen, zodat jij met oortjes in de juiste afslagen te horen krijgt. De kaarten zijn zeer up-to-date op de Maps 3D applicatie. De app kost 3,59 euro, terwijl de Maps 3D Lite app helemaal gratis is.

Terug naar Tech