De ultieme fietsbril?

Je kunt het zien als de ultieme bril. Bij Rudy Project dachten ze namelijk bij het ontwikkelen van hun nieuwste fietsbril: "Wat zijn álle wensen van sporters, en hoe kunnen we die allemaal in één product verenigen?". Met de Defender is dat op zich vrij aardig gelukt. Oké, we hebben de bril (nog) niet getest, maar op het eerste gezicht heeft Rudy Project een mooi product neergezet.

De bril beschikt over een ImpactX2 Photocromic lens welke meekleurt. Deze lens zorgt voor 100% UVA/AVB bescherming en zal je grotendeels verlossen van die vervelende schitteringen die je wel eens ziet. Verder beschikt de bril over Total Comfort Fit. Dit betekent dat de temple tips en het neusstuk verstelbaar zijn en zijn voorzien van extra grip om te voorkomen dat de bril verschuift door regen of zweet. Oftewel: scherp zicht, optisch comfort en ook nog eens een blits modelletje. Daarnaast krijgt condens geen kans door de ventilatiegaatjes. Een sterk staaltje (Italiaans) design.

Wat heeft de Rudy Project Defender bril wat jouw huidige bril niet heeft?

Leuk, al die features, maar uiteraard claimt elk merk dat nagenoeg alle bovenstaande kenmerken op hun brillen van toepassing zijn. Maar wat heeft de Rudy Project Defender wat jouw huidige bril niet heeft? Dan moeten we een overstapje maken naar de Graphene versie. Deze heeft namelijk écht een unique selling point.

Rudy Project Defender Graphene

De Defender Graphene is namelijk gemaakt van het materiaal grafeen. Dit materiaal is extreem licht (lichter dan carbon!). Het bestaat uit een enkele laag koolstofatomen, welke op een honingraat structuur rooster liggen gerangschikt. Zegt je waarschijnlijk niets, maar het zorgt ervoor dat grafeen een whopping 200 x sterker is dan staal.

Grafeen wordt eigenlijk nog nauwelijks gebruikt in consumentenproducten, maar Rudy Project heeft het aangedurfd, met een enorm sterk frame als gevolg. Oftewel: knap als je deze bril kapot valt!

Wat kost ie?

De reguliere variant ligt vanaf €149,95. Voor de Graphene versie moet je iets dieper in de buidel tasten. Daar mag je €239,- voor neerleggen. 

Combineer 'em bijvoorbeeld met een Giro Chronicle helm >

Terug naar Kleding & Accessoires