Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Pedaalaangedreven telefoonoplader?

Je zou jezelf letterlijk gek kunnen maken als je elke beweging overmatig analyseert in termen van milieubescherming en het verminderen van je klimaatimpact, dus als we een coole technische gadget tegenkomen die een gemakkelijke manier is om milieuvriendelijk te zijn en er ook leuk uitziet, dan geven we het graag door. Vandaar dit artikel over de fietsgenerator - in plaats van naar een sportschool te rijden om aan lichaamsbeweging te doen, wat dacht je ervan om thuis een pedaalaangedreven telefoonoplader te hebben?

Praten over een manier om elk apparaat-time schuld te verlichten - power je tv en apparaten door te fietsen! Voor ouders die worstelen met apparaattijd en ook met kinderen, kan het een heel leuk idee zijn om kinderen te leren over klimaatverandering en energie-efficiëntie door ze hun apparaten op de pedalen te laten laden. De geleverde inspanning plaatst het energieverbruik in perspectief en moedigt hen misschien aan om de tijd van hun apparaat niet als vanzelfsprekend te beschouwen.

Werking van de generator

Als je op de fiets trapt, drijft die actie een vliegwiel aan dat een generator laat draaien en een batterij oplaadt. Een hoogrenderende woning (met LED lampen bijvoorbeeld) kan mogelijk voldoen aan de basisbehoeften op het gebied van verlichting en stroomvoorziening. Er zijn natuurlijk andere oplossingen nodig voor het efficiënt verwarmen, koken en verwarmen van water, maar het begin is er!

Een team heeft deze fietsgenerator ontwikkeld om te profiteren van de mechanische energie die door mensen wordt gecreëerd om enkele van 's werelds meest alomtegenwoordige problemen op te lossen, namelijk het leveren van stroom aan de ontwikkelingslanden en het verminderen van de klimaatverandering. Alles heeft tegenwoordig natuurlijk energie nodig en tegenwoordig kun je als wielrenner dit dus zelf genereren door gebruik te maken van deze fietsgenerator, die overigens de naam Hans Free Electric heeft gekregen.

Toepassing van een fietsgenerator

Door toegang te hebben tot schone, gratis energie met behulp van de fietsgenerator kunnen arme gemeenschappen niet alleen hun huizen verlichten, maar ook verbinding maken met internet. Eén fiets zou een klein dorp mogelijk van elektriciteit kunnen voorzien als elk huishouden een uur per dag op de fiets doorbrengt, en in een omgeving waar stroom een ​​kostbaarder goed is, zou het waarschijnlijk gemakkelijk zijn om 24 uur per dag een bereidwillige fietser te vinden. In ontwikkelde landen kan de fiets ook worden gebruikt om de energiekosten te verlagen en tegelijkertijd de zwaarlijvigheidscrisis te verhelpen.

De fiets is bovendien een schone manier om stroom op te wekken. Als de helft van de wereld een Hans Free Electric fiets gebruikt, zou de helft van de wereld milieuvriendelijke energie gebruiken.

Terug naar Tech