Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Waarom fietshandschoentjes dragen?

Er zijn verschillende redenen waarom deze accessoire niet mag ontbreken in jouw fiets stash. Zo kunnen fietshandschoenen onder andere bescherming bieden, meer grip bieden, koude of natte handen voorkomen én je uitstraling wat professioneler maken. Kortom, veel voordeel aan zo'n klein en goedkoop accessoire!

Hoe vaker je op de racefiets (of mountainbike) zit, hoe essentiëler het is om een goed paar fietshandschoenen in je collectie te hebben. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er zich een incident voordoet. Wanneer je fietshandschoenen draagt, is de kans op schade aan en rondom je handen kleiner bij een val. Bovendien is de kans op een incident ook kleiner wanneer je fietshandschoenen draagt. De handschoentjes beschikken doorgaans namelijk over extra grippunten waardoor je meer controle hebt over je stuur en fiets. Het schakelen, remmen en vasthouden van het stuur zal makkelijker gaan zodra je fietshandschoenen draagt. Deze grippunten bevinden zich doorgaans in de handpalm van de handschoen.

Tot slot is er ook nog de demping van de handschoenen. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen. Trillingen en klappen die tijdens het fietsen gemaakt worden zullen opgevangen worden door de demping die zich in de binnenkant van de handschoenen bevindt. 

Leuk extraatje: het ziet er ook nog eens extra professioneel uit wanneer je fietshandschoenen draagt. Nagenoeg elke pro-renner draagt namelijk fietshandschoenen tijdens zowel wedstrijden als trainingen. Zo laat je dus zien dat je serieus met de sport bezig bent. Bovendien zijn fietshandschoenen beschikbaar in tal van verschillende soorten, maten en kleuren. Zodoende kun je handschoenen kiezen die perfect aansluiten bij jouw outfit en fiets.

Waar rekening mee houden bij aanschaf

Er zijn diverse zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je fietshandchoentjes gaat aanschaffen. Erg belangrijk: de maat! Wanneer je handschoentjes draagt die te groot of te klein zijn, zul je weinig tot geen baat hebben bij de voordelen die het dragen van de fietshandschoenen bieden. Online zijn er tal van diverse hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden bij het kiezen van een geschikte maat voor je fietshandschoenen. Op die manier kun je er eenvoudig voor zorgen dat je de juiste maat handschoenen bestelt. Ook op het gebied van demping is een juiste pasvorm van groot belang.

Daarnaast is het belangrijk dat je per seizoen de juiste soort handschoen draagt. In de zomer is het namelijk af te raden om fietshandschoenen voor de winter te dragen, dit is namelijk veel te warm. Gedurende de zomer kun je kiezen voor handschoentjes zonder vingertoppen. Hierdoor kun je ondanks het warme weer alsnog profiteren van de grip en veiligheid die geboden wordt door de accessoire.

Tot slot kun je ook rekening houden met de stijl van de fietshandschoenen. Dankzij het enorme aanbod aan verschillende fietshandschoenen kun je ten alle tijden een exemplaar kiezen dat op het gebied van kleur en uitstraling aansluit bij jouw fietskleding en fiets.

Waar koop je fietshandschoentjes?

Fietshandschoentjes zijn op diverse plekken te koop. Naast diverse fysieke winkels waarin je de handschoenen kunt kopen, zijn er natuurlijk ook de talloze online webshops die voorzien in fietshandschoenen. Het voornaamste voordeel dat het kopen in een fysieke winkel met zich meebrengt is dat je de handschoenen ter plekke kunt passen. Echter heeft het shoppen bij een online webshop als voordeel dat je doorgaans veel meer keuze hebt. Daarbij komt dat het aantal online aanbieders de laatste jaren sterk is toegenomen. Zodoende heb je de mogelijkheid om prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier hoef jij nooit meer onnodig teveel geld te betalen voor een product. Door zorgvuldig online te vergelijken kun je relatief eenvoudig de meest voordelige fietshandschoenen vinden. Het enige nadeel aan het kopen van fietshandschoenen in een online webshop is dat je ze pas kunt passen zodra je ze thuis ontvangen hebt. Wanneer ze te klein of te groot zijn zou je ze vervolgens wel gewoon retourneren.

Fiets accessoires voor de winter

Zoals reeds besproken helpt het dragen van fietshandschoenen bij aan het voorkomen van koude of natte handen tijdens het fietsen. Naast dat dit prettiger fietst, is het ook veiliger. Wanneer je namelijk koude of natte handen hebt, kun je grip en controle over je fiets verliezen. Zodoende zijn fietshandschoenen voor de winter ten alle tijde winddicht en waterdicht. Vooral wanneer er sprake is van een koude en gure wind is het fijn om gebruik te kunnen maken van handschoenen die winddicht zijn. Sommige handschoenen zijn alleen aan de bovenkant winddicht en sommige helemaal. Het is verstandig om dit even te checken voordat je overgaat tot een definitieve aankoop.

Daarnaast zijn er ook handschoenen die volledig waterdicht zijn. Handig wanneer je in de regen aan het fietsen bent. Echter blijft het lastig om handschoenen te vinden die volledig waterdicht zijn. Wanneer dergelijke handschoentjes namelijk voor een langere periode met regen geconfronteerd worden, zullen ze op termijn toch iets wat water doorlaten.

Handschoentjes dragen met verwarming

Ben jij een échte koukleum? No worries: er zijn tegenwoordig handschoenen op de markt die jouw handen elektrisch kunnen verwarmen. Deze handschoenen worden verwarmd door kleine batterijen van 7 volt. De batterijen zijn tevens voorzien van een ingebouwde temperatuurregelaar die ervoor zorgt dat jij nooit meer koude handen hebt tijdens het fietsen. De batterijen van de handschoenen zijn waterdicht en opgeborgen in de schacht van de handschoenen. Wat betreft de fietshandschoenen met verwarming vinden er momenteel nog altijd de nodige ontwikkelingen plaats. Er wordt telkens gekeken naar het combineren van de beste fietshandschoenen met de meest geschikte verwarmingselementen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Fietshandschoenen met split vingers

Indien je echt veel last hebt van koude vingers zijn er ook nog de fietshandschoentjes met split vingers. Deze handschoenen zijn als het ware gesplitst. Hierbij zitten je pink en ringvinger samen in de handschoen en ook de middel- en wijsvinger zitten samen in de handschoenen verpakt. Dit zorgt ervoor dat de vingers elkaar als het ware warm kunnen houden. Ook zul je minder snel last krijgen van koude vingers. Dankzij de split die zich in de handschoenen bevindt, hou je voldoende ruimte om te kunnen bewegen en tijdig te kunnen schakelen of remmen tijdens het fietsen.

Fietshandschoenen in alle soorten en maten

In dit artikel heb je reeds al kunnen ondervinden dat er het nodige onderscheid valt te maken tussen de verschillende soorten fietshandschoenen die er zoal zijn. Tot dusverre hebben we stilgestaan bij het nut van deze accessoire, de plaats waar je deze kunt aanschaffen en we hebben de mogelijkheden besproken die betrekking hebben op handschoentjes in de winter. Tot slot willen we graag nog wat andere opties op het gebied van fietshandschoenen bespreken. Laat je verrassen door de meest innovatieve accessoires van het moment!

Reflecterende fietshandschoentjes kopen?

Zodra je jezelf op de fiets bevindt ben je nu eenmaal kwetsbaarder in het verkeer. Al helemaal ten opzichte van voertuigen. Naast het gebruik van goede fietsverlichting zijn er nog diverse andere maatregelen die jij kunt nemen zodat je beter zichtbaar bent. Met name handig tijdens de donkere periodes van het jaar. Om ervoor te zorgen dat jij beter zichtbaar bent op je fiets kun je kiezen voor felle kleding. Daarnaast is ook het dragen van fietshandschoenen met reflectie een verstandige keuze. Handschoentjes met reflectie zijn namelijk voorzien van reflectie strips die ervoor zorgen dat jij beter opvalt. Deze reflectie strips vallen namelijk op zodra er licht op schijnt. Als fietser ondervindt je helemaal geen hinder van de reflectie strips. Deze bevinden zich namelijk aan de bovenkant en-/of zijkant van de handschoenen. Zorg ervoor dat je opvalt!

Naast fietshandschoenen met reflectie zijn er nog andere vormen van handschoentjes die bijdragen aan extra veiligheid in het verkeer. Eén van deze fietshandschoenen is de handschoen met spiegel. Wil jij als fietser graag gebruikmaken van de voordelen van een achteruitkijkspiegel? Maar wil je liever niet een spiegel aan je stuur monteren? Maak dan gebruik van een fietshandschoenen met spiegel. Met deze handschoenen kun jij in één oogopslag zien wat er allemaal achter je gebeurt. Er is namelijk een kleine bolle spiegel ingebouwd aan de duimzijde van de handschoen. Hiermee krijg je als fietser een breder blikveld van datgene dat allemaal achter jou gebeurt. Met behulp van de fietshandschoen met spiegel krijg je een hulpmiddel toegewezen dat ervoor zorgt dat je op de hoogte bent van naderend verkeer dat van achter komt.

Ingebouwde richtingaanwijzer?!

We hebben al diverse soorten accessoires besproken die gespecialiseerd zijn in het waarborgen van de veiligheid op de fiets. De fietshandschoen met richtingaanwijzer mag in dat geval absoluut niet ontbreken. Er zijn namelijk handschoenen met ingebouwde richtingaanwijzer. Je kunt deze richtingaanwijzer eenvoudig activeren wanneer je je hand uitsteekt op de fiets. Indien je bijvoorbeeld de duim en wijsvinger tegen elkaar aan houdt, kan er door middel van brandende led-verlichting richting worden aangegeven. Dit zorgt ervoor dat je als fietser in het donker extra goed zichtbaar bent. Bovendien kun je tijdig aangeven wat je van plan bent om te gaan doen.

De verlichting in de fietshandschoenen wordt middels energiebesparende LED verlichting aangedreven. Ook zijn fietshandschoenen met richtingaanwijzer voorzien van een ingebouwde lichtsensor die ervoor zorgt dat de LED verlichting overdag meer licht afgeeft voor een betere zichtbaarheid.

Daarnaast zijn de handschoenen gemaakt van waterbestendig spandex materiaal en fleece voering. Zodoende zijn ze ook nog eens bestendig tegen regen en sneeuwval.

Handschoenen voor iedere sport

Het aanbod fietshandschoenen kan ook worden onderverdeeld per specifieke sport. Zo zijn er diverse sporten die gedaan kunnen worden per fiets. Bovendien beschikken fietshandschoenen over een veelzijdig karakter. In de aankomende paragrafen zul je ontdekken waarom!

Logischerwijs worden de meeste fietshandschoenen gebruikt voor sporten die zich op de fiets voordoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wielrennen of mountainbiken. Bij deze handschoenen is het belangrijk dat ze voorzien in de nodige bewegingsvrijheid, duurzaamheid en ook de bescherming speelt een grote rol. Met name het materiaal waar een sport fietshandschoen mee wordt gemaakt is hierbij van belang. Zo dient het materiaal te ademen, stevig te zijn en dien je voldoende grip op je stuur te hebben. Wanneer je voldoende bewegingsruimte en grip hebt kun je beter je stuur vasthouden en ook schakelen gaat veel eenvoudiger. Bovendien ondersteunen sport handschoenen je polsen en voorkomen ze blaren bij lange fietstochten.

Verder kun je ook nog overwegen of je fietshandschoenen wenst met korte of lange vingers. Bij handschoenen met korte vingers wordt het topje niet afgedekt door de handschoen.

Fitness en CrossFit? Gebruik fietshandschoentjes!

Je kunt er ook voor kiezen om fietshandschoenen te gebruiken bij het fitness. De grip van de handschoen werkt namelijk uitstekend bij het fitness. Hier heb je doorgaans gewichten of stangen vast die glad kunnen zijn. Met behulp van het dragen van fietshandschoenen met grip zul je hier niet langer hinder van ondervinden. Met name de fietshandschoenen met korte vingers zijn uitermate geschikt om te gebruiken tijdens het fitnessen. Bovendien zorgt het dragen van handschoenen ervoor dat de kans op blaren of schade aan de handen kleiner wordt. Doordat je bij fitness veelal te maken krijgt met de kracht van zware gewichten, zullen je handen veelal geconfronteerd worden met de weerstand hiervan. Het dragen van handschoenen met bijvoorbeeld demping verkleint de weerstand en bijbehorende kans op schade.

Ook bij CrossFit, een manier van fitness waarbij atletiek en gymnastiek worden gecombineerd met een trainingsvorm, kunnen fietshandschoenen uitstekend van pas komen. Hierbij geldt in principe wederom dat de grip en demping kunnen bijdragen aan het aangenamer maken van, in dit geval, CrossFit. Zo beschikken fietshandschoenen naast het bieden van veiligheid dus ook nog eens over een enorm veelzijdig karakter!

Terug naar Koopgids