Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Wat is type 1 diabetes?

Tijdens de fietstocht Fiets Tegen Diabetes wordt sponsorgeld opgehaald waarmee nieuwe behandelmethoden tegen de ziekte Type 1 Diabetes kunnen worden bekostigd. Diabetes mellitus type 1 is een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat het lichaam niet meer in staat is om zelf de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Dit komt omdat het lichaam de insulineproducerende cellen in de alvleesklier aanvalt. Hierdoor heeft de ziekte op de langere termijn een slopende werking op de ogen, nieren en bloedvaten. Patiënten kunnen daarom blind worden, last krijgen van nierfalen, of een ledemaat verliezen. Ook kunnen ze vroegtijdig overlijden aan hun aandoening. De ziekte heeft niet alleen een impact op het fysieke welzijn: ook het mentale welzijn van patiënten krijgt het flink te verduren, omdat zij de gehele dag stil moeten staan bij hun ziekte en met veel gevoelens van onzekerheid en angst moeten leven.

Waar wordt het sponsorgeld voor gebruikt?

Daarom wil Stichting Fiets Tegen Diabetes voor haar eerste editie geld inzamelen voor de ontwikkeling van de kunstmatige alvleesklier (naar een initiatief van Inreda Diabetic): een apparaat dat de regulatie van de bloedsuikerspiegel overneemt van het lichaam, waardoor de bloedsuikers in balans blijven. Hierdoor kunnen zowel de korte- als langetermijncomplicaties van diabetes worden voorkomen. Voor patiënten met diabetes betekent dit daarom een langer en gezonder leven – met een stuk minder zorgen.

Steun dit goede doel en fiets mee!

Wil jij dit goede doel steunen en meedoen aan onze fietstocht? Schrijf je dan in als team of als individu op onze website via https://fietstegendiabetes.nl/inschrijven. Je kunt je inschrijven voor de recreatieve route (ca. 50km) en de sportieve route (120km). De routes zijn uitgezet over de Veluwe. De start- en finishplaats bevindt zich in Harderwijk. Kan je niet meefietsen? Geen probleem: je kunt ook een deelnemer of team sponsoren, of een losse donatie doen!

Ga jij meefietsen op 29 juni 2019?

Terug naar Nieuws