FFWD sponsort twee Franse wielerploegen

De 106de editie van de Tour de France start dit jaar in Brussel, en wielermerk FFWD is voor de 6de keer op rij ook aanwezig. Ze sponsoren dit jaar twee Franse wielerteams, namelijk Total Direct Energie (met topman Niki Terpstra) en Arkea-Samsic. Laatstgenoemde heeft ook enkele toppers in het team. Denk hierbij aan André Greipel, die al de nodige etappewinsten op zijn naam heeft staan.

Lees ook onze boek review van Mijn Tour de France - Geraint Thomas

Carbon wielen met schrijfremmen

Total Direct Energie wordt al twee jaar gesponsord door het wielenmerk FFWD. Dit jaar gaan ze echter voor FFWD carbon wielen met schijfremmen, welke een betere rem capaciteit hebben dan de tot nu toe nog meestgebruikte velgremmen. De remafstand wordt korter en de rem zelf is een stuk krachtiger, wat vooral in afdalingen en met slecht weer fijne voordelen zijn.

FFWD wielen op Tour de France Parijs Roubaix

Foto: Leon van Bon

Wielkeuzes

In de tijdrit zullen beide teams rijden met FFWD Falcon voorwielen met twee spaken. Dit unieke design zorgt voor meer aerodynamica en is optimaal voor goede resultaten, aldus het merk. Verder kunnen de renners kiezen voor de F3, F4 of F6 wielen. Dit is geheel afhankelijk van de soort etappe (vlak of klim) en de persoonlijke voorkeur van de renners.

De F3, met 30mm velgen en een extra laag gewicht, is geschikt voor bergetappes. De F4 heeft 45mm hoge velgen en is een wat meer allround wiel voor zowel vlakke als berg etappes. De F6, met 60mm velgen en een stevig karakter, is juist geschikt voor de vlakke en sprint etappes.

Terug naar Nieuws