Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Eet normaal ontbijt

Het is mogelijk om te veel te eten voor een rit, maar dat moet je zien te voorkomen. In plaats van al het voedsel dat tijdens de festiviteiten vóór de race wordt verstrekt, uit te sloven, eet je alleen wat je weet dat je maag aankan. Test je maaltijd die je voor de wielerwedstrijd wilt opeten tijdens de trainingen en verander niet te veel op de wedstrijddag. Blijf bij wat je weet dat voor je werkt om krampen en andere ongelukkige bijwerkingen van te veel eten of het eten van onbekend voedsel voor de race te voorkomen.

Kom vroeg

Afgezien van parkeerproblemen, heb je genoeg om je zorgen over te maken voor de start van je race. Zorg dat je naast je essentiële fietsuitrusting een checklist hebt met dingen die je moet doen voordat de race daadwerkelijk begint. Het bijvullen van waterflessen, het lokaliseren van de ondersteunende voertuigen, het oppompen van je banden en het uitzoeken waar de hulpposten op het parcours zijn, zijn enkele dingen die je moet weten. Zorg er ook voor dat je voldoende tijd hebt om in te checken en je startnummer vast te pinnen, zodat je geen haast hebt.

Rijd in een groep

Idealiter vormt zich een groep in een tempo waarin je je prettig voelt. Zo niet, voer dan het tempo op en probeer met een groep voor of net achter je te rijden, zodat je energie kunt besparen. Als je achter andere rijders aanrijdt, kun je tot namelijk 40 procent van je energie besparen in vergelijking met alleen rijden. Als het tempo te laag is, rijd dan harder de beklimmingen op als anderen moe zijn en kijk of je een gat tussen jou en een paar andere fietsers voor je kunt overbruggen om een ​​nieuwe groep te vormen.

Eet en drink

Drink ten minste één fles en eet één energiereep of -gel per uur van je race - en dat betekent niet dat je al je eten en flessen voor het laatste uur moet bewaren. Om je energievoorraad op peil te houden, moet je consequent zijn en vroeg beginnen met eten en drinken, voordat je je uitgeput begint te voelen. Ook zorgt continu eten en drinken ervoor dat je geen last krijgt van de hongerklop, waardoor je eerste wielerwedstrijd uit kan lopen op een grote nachtmerrie door de man met de hamer.

Terug naar Wielrennen