Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Gepolariseerde zonnebril

Gepolariseerde zonnebrillen zijn perfect voor fietsers die vaak te maken hebben met reflecterende oppervlakken. Dit is dus ideaal als je veel langs wateren fietst. Dit type brillen zijn voorzien van een speciale filter die de schittering blokkeert, waardoor je een scherper en helderder zicht hebt. De bril vermindert de vermoeidheid van je ogen en verbetert het contrast. Dit is erg handig bij de wisselende Nederlandse weersomstandigheden.

Photochromic zonnebril

Fietsers komen veel verschillende omstandigheden tegen. Denk aan wisselende weersomstandigheden en variërende lichtniveaus. Het is daarom perfect om een photochromic zonnebril aan te schaffen. Deze brillen passen zich aan op de intensiteit van het licht waardoor de lenzen automatisch lichter of donkerder worden gemaakt. Hierdoor hoef je niet steeds je zonnebril op en af te zetten tijdens de fietstocht. De bril biedt bescherming tegen de UV-stralingen, ongeacht de omstandigheden.

Sport zonnebril

Ben jij een fervent fietser en wil je je grenzen verleggen? Streef jij naar topprestaties? Dan is een sport zonnebril perfect voor jou. Deze gespecialiseerde brillen zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van intensieve fietstochten. Met een lichtgewicht montuur en ergonomische pasvorm blijft de bril stevig op zijn plaats zitten, zelfs tijdens scherpe bochten en snelle en steile afdalingen. De lenzen van de sport zonnebril zijn voorzien van technologieën zoals UV-bescherming, contrastverbetering en een antireflectiecoating. De lenzen verminderen de schittering van de weg en zorgen voor een helder zicht, wat enorm van belang is als je een intensieve tocht wil afleggen.

Of je nu een professioneel fietser bent of je eerste tocht op de planning hebt staan, een zonnebril is daadwerkelijk onmisbaar op de fiets. Gepolariseerde zonnebrillen, photochromic zonnebrillen en sport zonnebrillen zijn slechts enkele van de vele brillen geschikt voor fietsers. Kies een zonnebril die bij jou en je fiets gewoontes en behoeftes past. Op deze manier ben je goed voorbereid en kun je optimaal genieten van de tocht.

Terug naar Nieuws