Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Shirts van verschillende stoffen

Zoals je waarschijnlijk wel weet, worden shirts van veel verschillende stoffen gemaakt. Dat maakt het vinden van de juiste sportkleding er niet gemakkelijker op. Zeker niet als je een bewuste keuze wilt maken. Het aanbod van duurzame sportkleding is namelijk zeer beperkt. Daar komt bij dat je in sommige materialen zweet als een otter en deze dus alleen maar bijdragen aan een onbehaaglijk gevoel. Laat dat nou net het laatste zijn wat je wilt. Bamboe sportkleding is dan een stap in de duurzame richting.  

Waarom bamboe zo enorm geschikt is voor het maken van kleding

Het is eenvoudig uit te leggen waarom bamboe zo’n enorm geschikt materiaal is voor het maken van kleding. Bamboe is een grassoort met hout- of boomachtige karakteristieke eigenschappen. Er zijn een aantal bamboe soorten die enorm snel groeien en wel één meter per dag de hoogte in kunnen schieten! De grassoort heeft hiervoor zelfs geen meststoffen en/of pesticiden nodig! Bamboe kan zelfs groeien op voedselarme gronden zonder dat er een grote waterbehoefte is. 

De voordelen van bamboe sportkleding

Een van de beste materialen voor sportkleding is bamboe. Of je nu een stuk gaat wielrennen, hardlopen of een andere flinke workout gaat doen, van bamboe sportkleding kun je op aan. Bamboe neemt bijvoorbeeld tot 70 procent meer vocht op dan katoen. Niet alleen wordt het vocht meer en sneller opgenomen het wordt ook razendsnel afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je sportkleding schoon en fris blijft en vervelende geutjes geen kans krijgen. Niets is namelijk zo vervelend als sporten in een nat en stinkend t-shirt. Daarnaast voelt bamboe zijdezacht aan. Dit maakt dat je sportkleding heerlijk zit en perfect aansluit op je lichaam. bamboe shirtjes zitten dus altijd zeer comfortabel en omdat er nauwelijks sprake is van kreuken, ziet een shirt van bamboeviscose er ook altijd netjes uit, ook zonder strijkbout. Tot slot is bamboe ook nog eens anti bacterieel. De plant maakt deze stoffen zelf aan. Hierdoor kunnen er minder bacteriën in de kleding blijven bestaan. Bovendien helpt de zachtheid van het materiaal ook om de huid weer tot rust te brengen. Mensen met bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis, profiteren hier verreweg het meest van. Bamboe sportkleding is dus een absolute aanrader!

 

 

Terug naar Kleding & Accessoires