#1. Opwarmen na een rit

Na een koude rit is het belangrijk om je lichaam op te warmen. Terrasverwarmers zijn een goede manier om op te warmen na een rit. Terrasverwarmers werken op gas of elektriciteit en kunnen buiten worden geplaatst om een aangename warmte te bieden. Door een terrasverwarmer te gebruiken na een rit, kun je je lichaam opwarmen en herstellen van de koude omstandigheden. Tip: voor extra comfort kun je het beste gaan voor een terrasverwarmer elektrisch. Hierdoor kun je langer genieten van de warmte en zorgt je ervoor dat je ook met lage temperaturen lekker warm zit. Bij een elektrische heater is ook het voordeel dat deze snel warm is en je het kunt verplaatsten waar je maar wil.

#2. Kleed je in lagen

Het is dus erg fijn om heerlijk op te warmen na een rit, maar ook tijdens het fietsen is het van belang om je goed aan te kleden. Het dragen van de juiste kleding is essentieel om warm en comfortabel te blijven tijdens het fietsen in koud weer. In plaats van één dikke laag kleding aan te trekken, is het beter om je in lagen te kleden. Zo kun je gemakkelijk een laag uittrekken als je het te warm krijgt en een laag aantrekken als je het te koud hebt. Het is aan te raden om drie lagen kleding te dragen: een basislaag om zweet af te voeren, een isolerende laag om warm te blijven en een buitenlaag om te beschermen tegen wind en regen.

#3. Handen en voeten

Je handen en voeten zijn de lichaamsdelen die het snelst afkoelen bij koud weer. Het is daarom belangrijk om je handen en voeten goed te beschermen. Draag geïsoleerde handschoenen om je handen en zorg er ook voor dat je schoenen groot genoeg zijn, zodat je er een extra paar sokken in kunt dragen. Vergeet ook je hoofd niet te bedekken! Ongeveer 30% van de lichaamswarmte kan namelijk via het hoofd verdwijnen. Draag daarom een dunne, isolerende muts onder je helm.

#4. Drink genoeg water

Het kan gemakkelijk zijn om te vergeten om te hydrateren tijdens het fietsen in koud weer, maar het is net zo belangrijk als tijdens het fietsen in warm weer. Drink regelmatig kleine hoeveelheden water om gehydrateerd te blijven. Koude temperaturen kunnen er namelijk voor zorgen dat je minder dorst hebt, maar je lichaam heeft nog steeds water nodig.

Met deze tips kun je dus de kou trotseren en blijven genieten van het fietsen tijdens de koudere dagen. Drink voldoende water, kleed je goed aan en ontspan daarna heerlijk bij de terrasverwarmer. 

Terug naar Advertorials