Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine

Autoverzekering en schade aan fiets

Of de schade aan je fiets wordt vergoed met je autoverzekering hangt ervan af wie de schade aan de fiets aanricht. Wanneer een ander tegen je auto aanrijdt en daarmee schade aanricht aan je fiets, moet de autoverzekeraar van de veroorzaker de schade aan je fiets vergoeden. Een autoverzekering afsluiten zorgt er dus voor dat schade door een ander wordt vergoed. Wanneer je zelf de schade hebt veroorzaakt wordt dit een ander verhaal. De autoverzekeraar is in dit geval namelijk niet verplicht om de schade te vergoeden. Hierbij maakt het niet uit welke dekking je hebt. In dit geval kan het nuttig zijn om een fietsverzekering af te sluiten, deze vergoedt namelijk wel alle schade aan je fiets. 

Autoverzekering en fietsendiefstal

Wanneer je een tussenstop maakt om naar het toilet te gaan, even iets te eten of om te tanken, is het belangrijk dat je je fietsen (en fietsendrager) goed in de gaten houdt. Fietsen worden namelijk in groten getale van de fietsendrager gestolen. Vooral duurdere fietsen zoals een elektrische fiets zijn zeer populair onder fietsendiefstal. Met een autoverzekering ben je niet verzekerd tegen fietsendiefstal. Dit komt doordat de fiets niet als accessoire van de auto wordt gezien. 

Fietsverzekering

In enkele gevallen kan het dus erg nuttig zijn om naast je autoverzekering ook een fietsverzekering af te sluiten. Naast het feit dat fietsen relatief gemakkelijk beschadigingen kunnen oplopen, is de kans op fietsendiefstal groot. Naast je verzekeren tegen diefstal en schade, kun je ook je fietsaccessoires verzekeren. Dit zijn bijvoorbeeld een fietstas of kinderstoeltje. Het is belangrijk dat je je fietsverzekering afstemt op je type fiets. Zo verzeker je nooit te weinig of te veel.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat met de fiets. Met een goede autoverzekering kom je een heel eind. Extra verzekeren doe je middels een fietsverzekering. 

Terug naar Advertorials