Betrokkenheid 

De organisatie van de RaboRonde in Heerlen is uiteraard ook erg blij met de contractverlenging. "Het was een mooie verrassing voor ons dat de bank haar naam zo lang aan ons evenement wil verbinden. De medewerkers van de bank zijn ook echt betrokken bij de organisatie, wij zien hen als een deskundig klankbord", aldus Chris Tiekstra, voorzitter van de wielerronde. 

"Met de meeste partners hebben wij overigens een goede verstandhouding en wij staan altijd open voor suggesties en verbetervoorstellen uit die hoek. Want een ding weten wij zeker, elk jaar zijn er enkele puntjes die we bij de volgende RaboRonde toch weer iets anders willen aanpakken. Wij zien het openbreken van het contract met de Rabobank als een groot compliment en zijn uiteraard dankbaar voor een stukje extra zekerheid voor de komende jaren.”

Fotograaf: Studio Cyril

RaboRonde 2018

Op vrijdag 3 augustus 2018 wordt de RaboRonde in Heerlen voor de 29ste keer georganiseerd. De wielerronde vindt plaats in het centrum van Heerlen. De wedstrijd bestaat onder andere uit een tijdrit voor de heren professionals en reguliere wedstrijden voor de elite dames en heren. Na afsluiting van de competitieve onderdelen gaat een gezellig feest van start op de Bongerd en het Pancratiusplein. Elk jaar weer weet de RaboRonde een aantal Nederlandse deelnemers aan de Giro en Tour de France te contracteren, alsook top Nederlandse wielrensters. De toegang is gratis, hoofdzakelijk dankzij de bijdragen van een aantal sponsors én de gemeente Heerlen.

Terug naar nieuwsoverzicht