Kooptips groep

Campagnolo

Dit Italiaanse merk wordt veel gebruikt door professionals. Het staat dan ook bekend als een van de meest vooraanstaande fabrikanten van fietsonderdelen. De bekendste groepen van het merk zijn: Campagnolo Athena, Campagnolo Chorus en de nieuwste Campagnolo Super Record. Dit is overigens meteen de duurste (en daardoor ook de beste?) afmontage die je kunt krijgen, vandaar dat professionals er veel gebruik van maken.

Shimano

Shimano is een merk uit Japan dat veruit het meest populair is bij Europese amateurwielrenners. De bekendste groepen van dit merk zijn, van oud naar nieuw, Shimano Tiagra, Shimano 105, Shimano Ultegra en Shimano Dura Ace. De reden waarom amateurs hier veruit het liefste mee fietsen is omdat het onderdelen zijn met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De prijzen zijn prima te betalen en de kwaliteit is ook zeer prima.

SRAM

Het van oorsprong Amerikaanse SRAM levert al sinds 1987 kwalitatieve fietsonderdelen. De bekendste groepen van het merk zijn de SRAM Rival, SRAM Force en SRAM Red. Dit merk komt dus uit Amerika en heeft in Europa minder voet aan de grond gekregen dan zijn concurrent Shimano.

Dubbel of triple?

De keuze voor een merk is lastig. Het ligt er maar net aan waar je waarde aan hecht. Wat betreft dubbel of triple hebben we wel enkele bruikbare tips. Dubbel of triple betekent het aantal tandwielen aan de voorkant. Wanneer je een beginner bent en je graag de heuvels in wilt, dan is het verstandig om te kiezen voor een triple. Overigens is het wel belangrijk om te weten dat er tegenwoordig eigenlijk voornamelijk dubbels op de markt worden gebracht.

Producten

Vittoria Raceband Rubino Pro III 650x23 vouwband ETRTO 23-571

€ 19.99

Shimano Set shifters + remgrepen 7S Shimano MTB en hybride

€ 28.99

Automaxi Houder nummerplaat en lichten

€ 25.99
Terug naar overzicht